fbpx
ionex logo

Ionska masažna četka za kosu s LED terapijom i USB punjenjem

340,00kn
45,13 €

★★★★★

Ova revolucionarna četka za kosu koristi crveno LED svjetlo za poticanje rasta kose i smanjenje gubitka kose. Istovremeno, negativni ioni uklanjaju statički elektricitet iz kose. Istodobno, masažna funkcija osigurava bolju cirkulaciju krvi u vlasištu i na taj način veći dotok hranjivih tvari u folikule kose.

Funkcija masaže

Četku za kosu treba samo uključiti, a crvena LED svjetlost, ionska terapija i funkcija masaže odmah započinju s radom. Funkcija masaže razmazit će vaše vlasište i osigurati dobru cirkulaciju krvi. To će kosi dati više hranjivih sastojaka, te će kosa biti ljepša, sjajnija i vitalnija. Ionska i masažna četka za kosu s LED terapijom i USB punjenjem djeluje na temelju ugrađene baterije koja se puni pomoću uključenog USB kabela.

Kako negativni ioni utječu na kosu?

Negativni ioni su negativno nabijene čestice (elektroni) u zraku koje se ne mogu vidjeti golim okom, jer je promjer negativnog iona iste veličine kao i tisućica promjera čestice vodene pare. Nestabilni su, pa se vežu za ostale čestice (prašina, prljavština) i posebno za pozitivno nabijene ione (statički elektricitet).

Uz pomoć negativnih iona uklanjamo pozitivan naboj s kose. Ionska četka za kosu uklanja statički elektricitet iz kose samo nježnim češljanjem. Istodobno, negativni ioni prodiru u svaku vlas, potpuno je okružujući i zatvarajući folikule vlasi. To zadržava vlagu u kosi i poboljšava fleksibilnost kose. Stoga je kosa vitalnija, sjajnija i zdravija. Duljim češljanjem možete čak i ispraviti kosu.

Prednosti terapije crvenim LED svjetlima

Terapija crvenim LED svjetlima vrlo je ljekovita i blagotvorna za naše vlasište. Kosa nam se stalno obnavlja. Životni ciklus kose sastoji se od tri razdoblja koja se u normalnim uvjetima stalno ponavljaju. U prvom razdoblju (anagenska faza – faza rasta), koje traje 3 do 5 godina, kosa neprestano raste i jača. Kako kosa stari, prelazi se u drugo razdoblje (katagenska faza – prijelazna faza) u kojem miruje. U fazi mirovanja, koja traje oko 3 tjedna, kosa ostaje na glavi, ali ne raste. Nakon toga slijedi tromjesečno razdoblje (telogena faza – faza dormancije i izlučivanja), kada kosa ispada i omogućuje folikulima da proizvodu novu kosu. Obično je 75-85% kose u anagenskoj fazi, 2% u katagenskoj fazi i 15-18% u telogenoj fazi.

Američka svemirska agencija NASA je putem istraživanja utvrdila da se pokazalo crveno svjetlo koje pomaže obnoviti rast kose. Sva svjetlost koju proizvode valne duljine između 630-670 nm (nanometara) pomažu i rješavaju problem gubitka kose. Crveno svjetlo koje proizvodi LED četka za kosu iznosi 655-660 nanometara. Također je važno naglasiti da uređaj (koji proizvodi svjetlost) ne mora nužno biti laser – sve dok djeluje i odašilje potrebnu valnu duljinu, pomoći će obnavljanju i rastu kose.

U drugim je istraživanjima slično utvrđeno da terapija crvenim svjetlom povećava protok krvi u folikulama dlake na vlasištu i potiče metabolizam folikula dlaka u fazi katagena ili telogena. To ubrzava njihov prijelaz u anagen fazu. Lagano stimulirane epidermalne matične stanice u folikulu dlake prelaze u anagensku fazu – fazu rasta. Ubrzava rast samo u folikulima žive kose, ali ne dopušta da već mrtvi folikuli kose počnu rast kose. Za brži učinak, serumi za poticanje rasta kose mogu se koristiti istodobno s terapijom crvenim LED svjetlima. Terapija LED svjetlom je potpuno sigurna i ne uzrokuje nuspojave.

Ionska i masažna četka za kosu s LED terapijom i USB punjenjem radi na temelju ugrađene baterije, koja se puni pomoću uključenog USB kabela.

 

naručite naše proizvode

Top